Menu Close

9 προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ιδιωτικοί Ντετέκτιβ κατά την προσπάθεια εντοπισμού ατόμων!

9-proklisis-pou-antimetopizoun-idiotiki-ntetektiv-prospathia-entopismou-atomon

9 προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ιδιωτικοί Ντετέκτιβ κατά την προσπάθεια εντοπισμού ατόμων!

Πλέον, στο 2019, κάποιος θα πίστευε ότι θα ήταν αρκετά εύκολο να εντοπίσει ανθρώπους με την πληθώρα των πληροφοριών που είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο. Και γενικά, όπως μας ενημέρωσαν από την εταιρεία ερευνών Ουζούνης, στην πρόσφατη ανασκόπηση ορισμένων διαθέσιμων βάσεων δεδομένων.

Παρόλο που δεν είναι “ελεύθερο” (η αναζήτηση ατόμων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης), είναι ευκολότερο σήμερα να εντοπίσετε ανθρώπους από ό, τι ήταν στο παρελθόν.

1. Το άτομο έχει κοινό όνομα

Τα συνηθισμένα ονόματα είναι ο βαθμός δυσκολίας της ύπαρξης κάποιου όταν προσπαθείτε να τον εντοπίσετε. Αν δεν έχετε το πλήρες όνομα, την ημερομηνία γέννησης και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και ένα δείγμα τρίχας, DNA και ένα δείγμα χειρογράφου, ποτέ δεν θα βρείτε τον “Γιώργο Παπαδόπουλο” από τη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα, που είναι το πιο κοινό όνομα!

2. Η τεχνολογία δεν είναι αυτό που βλέπετε στις ταινίες

Το αγαπημένο σας έγκλημα δραματικά έδειξε μια θολή φωτογραφία από μια μακρινή κάμερα παρακολούθησης που οι ιδιωτικοί ντετέκτιβ ήταν θαυματουργά σε θέση να αναλύσουν ώστε να δουν τα πρόσωπα των ανθρώπων τόσο ξεκάθαρα.

Στη συνέχεια, με τη μαγεία της τεχνολογίας, ήταν σε θέση να εκτελέσουν αναγνώριση προσώπου μέσω μιας βάσης δεδομένων κάθε ανθρώπου στον κόσμο, και σε λίγα λεπτά, να βρουν ένα πλήρες φάκελο για όλα όσα έκανε στη ζωή του.

Η τεχνολογία αυτή δεν υπάρχει ακόμα, αν και μπορεί να τη δούμε σύντομα στο μέλλον…

3. Οι πληροφορίες δεν είναι διαθέσιμες στο κοινό

Όλες οι εταιρείες που αποθηκεύουν προσωπικά στοιχεία δεν έχουν το δικαίωμα να τα διαθέσουν σε κανέναν καθώς θεωρούνται προσωπικά δεδομένα. Οπότε αν δεν υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση, κανείς δεν μπορεί να μάθει περισσότερα.

Βέβαια έχει ακουστεί ότι πολλές εταιρείες πουλάνε στοιχεία έναντι αμοιβής, όπως το facebook, αλλά δύσκολα αποδεικνύεται αυτό, ή μπορούμε εμείς να έχουμε πρόσβαση σε αυτά.

4. Η αναζήτηση είναι δαπανηρή για έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ

Η αναζήτηση ατόμων είναι μια δαπανηρή έρευνα, ιδίως αν πρέπει να γίνει και σε άλλη χώρα. Συνήθως, μόνο αν είναι το κλειδί για μια αγωγή πολλών εκατομμυρίων δολαρίων ή κάποιος με βαθιές τσέπες ήταν πρόθυμος να δαπανήσει τα χρήματα, θα μπορούσε να προχωρήσει μια τέτοια αναζήτηση.

5. Μπορεί να μην έχετε τις σωστές πληροφορίες

Μερικές φορές, μπορεί να έχετε πληροφορίες που είναι εντελώς ανακριβείς. Όπως λάθος ορθογραφία ενός ονόματος, λάθος γενέθλια, ή ακόμα και λάθος όνομα.

6. Το άτομο δεν έχει παρουσία στο διαδίκτυο

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν παρουσία στο διαδίκτυο, πληρώνουν με μετρητά και δεν χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων. Αυτό είναι λίγο ακραίο, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που το κάνουν.

7. Μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν να βρεθούν

Υπάρχουν άνθρωποι που απλά δεν θέλουν να βρεθούν. Ζουν ερημικά και απομονωμένα. Ειδικά οι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα με το νόμο ή κρύβονται από κάποιον ή κινδυνεύουν.

8. Ψάχνετε με παλιές πληροφορίες

Αν το όνομα που ψάχνετε είναι κοινό, ή έχει αλλάξει επίθετο λόγω γάμου, η εύρεση του δεν θα ήταν εύκολη.

Οι περισσότερες ηλεκτρονικές πληροφορίες που είναι εύκολο να αναζητηθούν χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1980, οπότε, οτιδήποτε πιο παλιό, απλά δεν υπάρχει.

9. Οι άνθρωποι μπορούν να αφαιρεθούν από τις βάσεις δεδομένων

Υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν για να σβήσουν οτιδήποτε ίχνος της ύπαρξής τους υπάρχει. Ορισμένοι μπορεί να έχουν καλούς λόγους, όπως οι ανησυχία τους για την ασφάλειά τους. Αλλά άλλοι απλά θέλουν να κρυφτούν από το Διαδίκτυο και την ελεύθερη έκθεση του εαυτού τους.

Αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι ότι μπορείτε να καταργήσετε τα προσωπικά σας στοιχεία από δημόσιες βάσεις δεδομένων και ιστοσελίδες αναζήτησης ανθρώπων.

Αν πραγματικά ψάχνετε να εντοπίσετε κάποιο άτομο και χρειάζεστε έναν επαγγελματία ιδιωτικό ντετέκτιβ απευθυνθείτε σε μια σοβαρή εταιρεία ερευνών για να έχετε επιτυχία.

Δείτε περισσότερα για ιδιωτικούς ντετέκτιβ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.