Menu Close

Αντιμετώπιση πλημμύρας και διαρροής υδάτων

antimetopisi-plimmyras-ke-diarrois-ydaton

Ζώντας σε μια μεγάλη πόλη που περιβάλλεται από το υγρό στοιχείο και την υγρασία σημαίνει ότι με μια απλή καταιγίδα το αποχετευτικό σύστημα και οι υπόνομοι να υπερφορτωνόσουν. Σύνηθες αποτέλεσμα αυτού είναι η πλημμύρα σε υπόγεια σπιτιών, επιχειρήσεων και δημόσιων κτηρίων και η άμεση άντληση υδάτων από τις αποφρακτικές εταιρείες.

Αυτό το πρόβλημα από την μεριά των ιδιοκτητών μπορεί να διορθωθεί με έναν από τους δύο τρόπους που μας προτείνουν οι επαγγελματίες με την πολυετή εμπειρία στο χώρο των αποφράξεων, Αποφράξεις Αθήνα Αντωνίου:

  1. Να έχετε εγκαταστήσει μια βαλβίδα ελέγχου ανάμεσα στο αποχετευτικό σύστημα του σπιτιού ή την επιχείρηση σας και το Δημόσιο αποχετευτικό σύστημα. Μια βαλβίδα ελέγχου είναι ένα υδραυλικό εργαλείο που επιτρέπει στο νερό να ρέει μόνο προς μια κατεύθυνση. Η εγκατάσταση μιας βαλβίδας ελέγχου θα επιτρέψει στο νερό από το σπίτι σας να στραγγίξει στον υπόνομο, αλλά όχι προς την αντίθετη κατεύθυνση. Να επιτρέψει το νερό την αποχέτευσης να ρέει προς το σπίτι σας. Γνωρίζουνε ότι είναι μια όχι και τόσο οικονομική λύση άλλα μας την προτείνουν γιατί αποτρέπει μεγαλύτερα προβλήματα να παρουσιαστούν στην περιουσία μας.
  2. Η τοποθέτηση μιας σωλήνας Stand σε όλες τις αποχετεύσεις στο ισόγειο σας είναι μια άλλη καλή επιλογή. Αυτός ο σωλήνας στέκεται πάνω από το επίπεδο του δαπέδου και οποιοδήποτε νερό ρέει πίσω στο υπόγειο σας, ρέει μέσα στο σωλήνα και όχι στο δάπεδο του υπόγειου σας. Ο νόμος της φυσικής εφαρμόζεται εδώ. η πίεση του νερού που ρέει πίσω στο υπόγειό σας μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί από την πίεση του νερού που “στέκεται” στο σωλήνα.

Αντλίες

Ένα συνηθισμένο λάθος που πιστεύουμε  για τις αντλίες είναι ότι θεωρούμε ότι εμποδίζουν το νερό να εισέλθει στο υπόγειό μας μέσα από τους τοίχους κατά τη διάρκεια μιας δυνατής βροχής. Οι αντλίες είναι σχεδιασμένες για να λειτουργούν με το υγρό στοιχείο κάτω από το σπίτι σας.

Ένα τέτοιο σημείο είναι το επίπεδο όπου υπάρχει νερό όταν σκάβουμε κατευθείαν κάτω από το σπίτι μας. Όταν βρέχει, το υδάτινο σημείο ανεβαίνει και όταν το νερό ανεβαίνει ψηλότερα από το πάτωμα του υπογείου μας, το νερό μπορεί να διαπεράσει ανάμεσα της πλάκας του υπόγειου και του τοίχου.

Οι περιοχές με υψηλά σημεία νερού έχουν ενσωματωμένο σύστημα “αποστράγγισης” στα θεμέλια του σπιτιού. Αυτό είναι ένα σύστημα διάτρητων σωλήνων που τρέχουν παράλληλα με το κάτω μέρος του σπιτιού και αποστραγγίζει στο φρεάτιο που βρίσκετε στο υπόγειο. Ο διακόπτης ενεργοποιεί την αντλία όταν η στάθμη του νερού στο φρεάτιο ανεβαίνει. Αυτή θα διοχετεύει το νερό έξω από το φρεάτιο με ένα σωλήνα στο κεντρικό αποχετευτικό σύστημα.

Πλημμύρα εναντίον διαρροής

Ένα υπόγειο θεωρείται ότι έχει πλημμυρίσει όταν υπάρχει νερό πάνω από 5 εκατοστά ή περισσότερο. Η πλημμύρα στο υπόγειο συμβαίνει συνήθως όταν υπάρχει γενική πλημμύρα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ένα κοντινό ποτάμι ή λίμνη που έχει υπερχειλίσει προκαλώντας αυξημένες ποσότητες νερού που ξεπερνούν σε ύψος το επίπεδο θεμελίωσης του σπιτιού. Ο μόνος τρόπος για να το αποφύγουμε αυτό είναι να αυξήσουμε όλο το ύψος του σπιτιού, το οποίο δεν είναι συνήθως εφικτό.

Η διαρροή είναι όταν το υπόγειο πάτωμα σας δέχεται μερικά εκατοστά νερού, συνήθως δεν είναι βαθύτερα από 1/2 με 1, τα οποία απορροφά και καταστρέφει τα θεμέλια του υπογείου. Μικρές ρωγμές στα τοιχώματα του υπογείου οδηγούν συνήθως σε διαρροές και φυσικά μεγάλα δομικά προβλήματα.

Επικοινωνήστε με την εταιρεία μας Αποφράξεις Αθήνα Αντωνίου, η οποία αναλαμβάνει την άντληση καθαρών και ακάθαρτων υδάτων σε ολόκληρη την Αττική με άμεση 24ωρη εξυπηρέτηση και πολύ προσιτές τιμές. Το συνεργείο μας διαθέτει εδικά βυτιοφόρα οχήματα που μας βοηθούν να φέρουμε εις πέρας κάθε δύσκολη εργασία. Το προσωπικό μας είναι εξειδικευμένο στην άντληση υδάτων Αθήνα και σας παρέχει υπηρεσίες υψηλή ποιότητας με τα πιο σύγχρονα μέσα.

Δείτε περισσότερα για αντλήσεις Αθήνας:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.