Menu Close

Γιατί οι χρήστες εγκαταλείπουν το site σας;

Γιατί-οι-χρήστες-εγκαταλείπουν-το-site-σας-web-hosting

Κατά τη μέτρηση της απόδοσης ενός site, σύμφωνα με την εταιρεία web hosting MyIP, υπάρχει μια μέτρηση που ονομάζεται ποσοστό εγκατάλειψης. Αυτό δείχνει πόσοι επισκέπτες φεύγουν από το site αφού προβάλουν μόνο μία σελίδα.

Το ποσοστό εγκατάλειψης του site σας μπορεί να είναι ένας πολύ αξιόπιστος δείκτης για το εάν η πρώτη εντύπωση των επισκεπτών σας είναι καλή ή κακή. Εάν το ποσοστό εγκατάλειψής σας είναι υψηλό, θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες αλλαγές στο site σας. Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει τους πιο συνηθισμένους λόγους που οι επισκέπτες εγκαταλείπουν πρόωρα ένα site.

Τεχνικοί λόγοι

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες site αντιμετωπίζουν υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης λόγω τεχνικών παραγόντων.

Πράγματα όπως η κακή απόδοση του site, η έλλειψη ασφάλειας, η ακατάλληλη χρήση πολυμέσων και η σχεδίαση που δεν είναι φιλική προς τα κινητά μπορούν όλα να μειώσουν σημαντικά τον χρόνο παραμονής των επισκεπτών στο site σας. Όλοι αυτοί οι παράγοντες και πολλά άλλα συζητούνται σε αυτήν την ενότητα.

Το site σας φορτώνει πολύ αργά

Εάν το site σας δεν φορτώσει σε λίγα δευτερόλεπτα, οι επισκέπτες θα φύγουν. Θα βρουν αυτό που ψάχνουν αλλού, προχωρώντας σε αυτό που είναι, από την άποψή τους, ένας siteς που λειτουργεί.

Μπορεί να φαίνεται σκληρό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα για το πώς ένας siteς αργής φόρτωσης μπορεί να επηρεάσει την επιχείρησή σας, οι επισκέπτες δεν εγκαταλείπουν απλώς το site σας, αλλά πηγαίνουν στον site του ανταγωνιστή σας.

Εάν το site σας φορτώνει αργά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο ένοχος να έχει υπερμεγέθη εικόνα.

Εκτός από τον καθορισμό του βέλτιστου μεγέθους και κλίμακας για τις εικόνες σας, υπάρχουν διάφοροι άλλοι τρόποι για τη βελτίωση του χρόνου φόρτωσης του site σας, όπως ο περιορισμός των σεναρίων, η συμπίεση των αρχείων HTML, η ελαχιστοποίηση των αιτημάτων server και η εφαρμογή προσωρινής αποθήκευσης του προγράμματος περιήγησης.

Η αύξηση της ταχύτητας του site σας όχι μόνο θα εμποδίσει τους επισκέπτες να φύγουν, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά επωφελής για το SEO σας.

Το site σας φαίνεται μη ασφαλές

Όταν ένας χρήστης με γνώμονα την ασφάλεια εγκαταλείπει ένα site, συχνά έχει να κάνει περισσότερο με αυτό που δεν βλέπει παρά με αυτό που βλέπει.

 

Πρώτον, εάν η διεύθυνση URL του siteυ δεν ξεκινά με “https”, δεν υπάρχει πιστοποιητικό SSL, πράγμα που σημαίνει ότι η επικοινωνία του προγράμματος περιήγησης δεν θα είναι κρυπτογραφημένη.

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια μπορεί να τρομάξουν τους επισκέπτες μακριά από το site σας.

Για να μην φαίνεται το site σας ανασφαλής στους επισκέπτες σας, εγκαταστήστε ένα πιστοποιητικό SSL. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν το site σας συλλέγει προσωπικά στοιχεία των χρηστών ή δέχεται πληρωμές στο διαδίκτυο.

Θα πρέπει επίσης να εμφανίζετε ευδιάκριτα αναγνωρισμένα σύμβολα εμπιστοσύνης στο site σας, για παράδειγμα, σήματα ασφαλείας από αξιόπιστους παρόχους ασφάλειας.

Με τη λειτουργία ενός ασφαλούς site, θα δώσετε στους επισκέπτες την αίσθηση ότι η επιχείρησή σας είναι αξιόπιστη και ότι θα παραμείνουν στον site σας περισσότερο.

Πάρα πολλά αναδυόμενα παράθυρα ή πολύ σύντομα αναδυόμενα παράθυρα

Τα αναδυόμενα παράθυρα μπορούν να αυξήσουν τις μετατροπές, αλλά μπορούν επίσης να απομακρύνουν τους πελάτες.

Εάν το site σας εμφανίζει πάρα πολλά αναδυόμενα παράθυρα ή το πρώτο εμφανιστεί πριν ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να κοιτάξει γύρω από το site σας, θα χάσετε πολλά άτομα.

Εκτός από τον περιορισμό της χρήσης των αναδυόμενων παραθύρων μόνο σε εκείνα που μπορείτε να αποδείξετε ότι έχουν θετικό αντίκτυπο, θα πρέπει επίσης να διασφαλίσετε ότι κάθε αναδυόμενο παράθυρο μπορεί εύκολα να απορριφθεί. Επίσης, διαμορφώστε ορισμένα αναδυόμενα παράθυρα ώστε να μην εμφανίζονται εάν κάποιος επισκέπτης έχει επισκεφτεί το site σας στο παρελθόν.

Αν και η κακή χρήση των αναδυόμενων παραθύρων μπορεί να βλάψει το ποσοστό εγκατάλειψής σας, υπάρχει στην πραγματικότητα ένας τύπος αναδυόμενων παραθύρων που μπορεί να είναι καθοριστικός για τη διατήρηση των επισκεπτών στο site σας: τα αναδυόμενα παράθυρα με πρόθεση εξόδου.

Εφαρμόζεται εύκολα με τη σωστή προσθήκη, η τεχνολογία exit-intent παρακολουθεί τις κινήσεις του ποντικιού των επισκεπτών και εντοπίζει πότε πρόκειται να φύγουν από το site.

Το site σας δεν είναι φιλικό προς κινητά

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ χρησιμοποιώντας κινητές συσκευές. Εάν το site σας δεν εμφανίζεται και δεν λειτουργεί σωστά σε τηλέφωνα και tablet, ένα τεράστιο μέρος του κοινού-στόχου σας θα φύγει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από την προβολή του περιεχομένου σας.

Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να μάθετε εάν ο σχεδιασμός του site σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κινητές συσκευές είναι ελέγχοντάς τον με το τεστ φιλικής προς τα κινητά της Google.

Οι εταιρείες με πολλούς πόρους θα δημιουργήσουν συνήθως μια ξεχωριστή έκδοση του site τους που είναι βελτιστοποιημένη για πρόσβαση από κινητές συσκευές. Αυτή η λύση δεν είναι βιώσιμη για τις περισσότερες μικρές επιχειρήσεις.

Η εφαρμογή σχεδιασμού με απόκριση είναι μια πολύ πιο πρακτική προσέγγιση για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων. Ο αποκριτικός σχεδιασμός διασφαλίζει ότι το περιεχόμενο εμφανίζεται διαφορετικά ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης που χρησιμοποιείται.

Εάν διαχειρίζεστε ένα site WordPress και δεν θέλετε να ασχοληθείτε με την αποκριτική σχεδίαση, υπάρχει ένα θέμα που ονομάζεται Responsive και πολλά άλλα που δημιουργήθηκαν ειδικά για να κάνουν το περιεχόμενό σας πιο προσιτό σε κινητές συσκευές.

Το site σας αναπαράγει αυτόματα ήχο ή βίντεο

Η αυτόματη αναπαραγωγή πολυμέσων οποιουδήποτε είδους αποτελεί ένα μεγάλο μειονέκτημα για τους χρήστες. Είναι, ουσιαστικά, απωθητικό για τους επισκέπτες.

Πρώτον, ο ήχος ή το βίντεο που φορτώνονται αυτόματα θα κάνουν το site σας πιο αργό. Εάν το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι επισκέπτες σας είναι ένα βίντεο θα γουρλώσουν τα μάτια τους και θα κάνουν κλικ στο site του ανταγωνιστή σας.

Τα μόνα άτομα που μπορεί να αντιπαθούν την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο περισσότερο από τους νέους επισκέπτες είναι οι μακροχρόνιοι πελάτες σας. Γνωρίζουν ήδη το περιεχόμενο σας και δεν θα εκτιμήσουν ότι τροφοδοτούνται ξανά οι πληροφορίες με το ζόρι κάθε φορά που επισκέπτονται.

Εάν επιμένετε να παίζετε κάτι αυτόματα, μην το κάνετε αμέσως μόλις φτάσει ο επισκέπτης. Περιμένετε μέχρι να έχουν την ευκαιρία να καταναλώσουν μέρος του περιεχομένου σας. Αυτό που θα ήταν καλύτερο όμως, είναι απλώς να γίνει διαθέσιμο το περιεχόμενο, ώστε οι χρήστες να έχουν την επιλογή να το καταναλώσουν με την άνεση τους.

Δείτε περισσότερα για το web hosting:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.